Bas-hudton

Något av det svåraste med basen är foundation. Det är ett rent universum, matte, oljig, vattnig, täckande osv. Det är inte lätt och hudton, att hitta just din hudton, är något av det svåraste. Man köper en foundarion och den kanske är för gul, rosa eller mörk. Du kan också råka få ett "grått" resultat, du har du tagit helt fel ton. 
 
Börja med att ta en liten lampa med ett normalt ljus, inte en varm eller kall utan neutral i ljuset. Kolla på din handled där du ser ådrorna som bäst, från dom får du veta om du är varm, kall eller neutral (beige). 
 
Hitta din hudton
- Om ådrorna går i en blå ton är du kall i huden och ska gå efter kallare färger. Din hud är alltså mer åt det blåa, röda eller rosa hållet och det är inom dom marginalerna du ska hålla dig. 
- Om dina ådror är mer åt det gröna hållet är du varmare i hudentonen, då är du mer gul, guld eller orange i huden. 
- Om du är neutral (beige) har du en blandning. Då är du inte så extremt grön i ådrorna, men inte blå heller.
 
 
Mixa foundations
Det bästa tipset jag kan ge för alla som inte kan hitta rätt hudton är att blanda. Alla foundations funkar inte även om den "ska" matcha dig. Blanda lite och testa dig fram i tryggheten av ditt hem så kommer det gå lättare att lära sig vad som passar din hudton bäst och vad som går att mixa för bästa resultat och inte. 
Samma gäller med puder, välj ett translucent eller ett i samma hudton som din foundation. Det är lätt att välja fel puder som inte passar din foundation och resultatet kan bli en "grå" ton. 

Kommentera här: