Primers

Primers skyddar din hud, tillför nödvändigheter som SPF och mer. Så innan du lägger på masken för dagen, skydda huden och ta hand om den. Tar du hand om din hud och ditt ansikte kommer det att synas och märkas, men alla behöver olika nödvändigheter för huden men i rätt mängd. Primers kan skydda din hud men om du inte vet vad du behöver för din hud kan det också göra mer skada än nytta. 
 
Torr hud: 
För dig me torr hud ska du titta på en primer som möter din huds behov, fukta huden innan men ansiktskräm och ta en primer med mer oljor och SPF. För dig med oljighud kommer du märka direkt att en Primer med oljor och mer SPF inte kommer fungera för dig då primern reagerar med din huds egna oljor och kommer flagna av när du applicerar din bas. 
 
Oljighud: 
För oss med oljighud, inkluderat mig, ska man ta en matt primer med mindre SPF och oljor. SPF är fortfarande viktigt för att skydda din hud mot solen. SPF har naturlig sheen och kommer bli lite glansigt men resultatet blir främst matt. Vill du ha en helt matt bas finns det primers utan SPF men försök då att ta med SPF i hudvårdrutinen istället då SPF fortfarande är något vi behöver. Om du har torr hud och använder dig av en matt primer kommer du snabbt att märka att huden ser torrare och mindre återfuktad ut. 
 
Blandhud: 
Skiftar från dag till dag eller olika områden i ansiktet. Hudvården innan primer kommer vara dig en stor hjälp men efter det så kan man antingen kombinera primers för att få det bästa av två världar eller möta behovet halvvägs. Det finns primers där ute med mindre tillsatta oljor och SPF men som fortfarande ger det resultatet du letar efter. 

Primers kommer med många andra egenskaper än att ge en sheen eller matta ner. Dom kommer i olika färger för att jämna ut hudtonen, fyller porer, glans, glitter och mer. Om ni ser färgskalan så är det färgen mittemot som kommer fylla behovet du söker. 
 
Mörka områden i ansiktet brukar gå åt det blåa hållet, så använd en orange concealer/primer för att jämna ut och dölja de mörka områderna. 
Acne/finnar/rodnad är åt det röda hållet och jämnas bäst ut med en grön primer/concealer. 
Gula toner jämnas ut med lila primer/concealer.
 
Sedan finns det vita primers/concealers för highlight/sheen och naturligt färgade primers/concealers för lite extra täckning. 
 
Kategori: Allmänt, Makeup; Taggar: Hudton, Hudvård, Primer, blandhud, färgskalan, kompliteringstoner, oljighud, smink, torrhud; Kommentarer (0)

Best make-up trends 2016

- Take the blush to your eyes, Sunset Streak. Rosa och mer peach färger brukar man hålla på kinderna eller läpparna men nu vill vi ha dom för att ska en romantisk och lite flirtig och blyg look. Perfekt! Match your eyes with your blush. 
 
- Ljust rött läppstift. Candy Apple Red, så den kallas. Röda läppar är en klassiker och kommer alltid vara drottningen över alla läppstift. Rock them lips!
 
 
- Eyeliner, the innercorners, playful. Along the lines. Eyeliner på innerkanten av ögat: cateye osv. Exprementera mer med eyelinern prickar, trianglar och allt. 
 
- Blå ögonskugga. Blue State. Blått är vårens färg, överallt. Och även i ögonskugga. En av dom nyare trenderna jag avgudar är att ha en klick färg i "the inner corners". Det piffar verkligen upp en look!
 
Stary eyes. Glitter, glamor och galaxy. Glitter ska det vara, i ton!
 
- Bronzer i ögonlooks coh bas. Go for Bronze. Jag är inte high over hells för denna men bronzers är ändå en favorit för alla, det är så simpelt att använda en bronzer för att spica upp en look. I may grow to like this trend more. 
 
- Ögonfransar i alla färger och former. Lash out! Smack, and I'm down. Denna trenden är min favorit. Galna fransar, galna färger på fransarna och bara rocka trenden. 
 
- Mörka vampyriska läppar, Vampire Weekend. Också en trend som aldrig kommer dö, still love it. Greed it. Need it. 
 
 

Fler JeffreeStar läppstift - Swatch

 
Vi börjar uppifrån och ner. 
Högst upp är Poshspice, en mer gråtonad brun. 
714, en neon coral färg. 
Druglord, en perfekt vit att blanda med. 
Anna Nicole, en röd åt det orangea hållet. 
Unicornblood, en perfekt blodröd med blå underton.